Успешно завърши кампанията "Великден във всеки дом“, инициирана от Сдружение "Близо до теб“ – Дупница, съобщиха за "Фокус“ организаторите. Събрани и раздадени са 810 козунака, 400 яйца и много прекрасни поздравителни картички.

"Но това, което направихме заедно с всички доброволци и дарители, не би могло да се пресметне с цифри! Докоснахме се до най-самотните и тъжни хора. Донесохме им мигове на щастие, прегръдки и песнички от деца, възможност да поговорят, дори за кратко с някого. Не беше просто раздаване на храна“, споделиха организаторите на кампанията.

Те посочиха, че град Дупница е пълен с добри хора, с които всеки трябва да се гордее. "Доказаха го всички дарители, които отделиха от средствата си, времето и най-вече от емоциите си, за да зарадват човек в нужда за най-светлия християнски празник. Заляха ни с доброта и грижа към възрастните хора в селата. В козунака, който е специален обреден хляб, а не просто храна, вложиха истински смисъл с тяхната обич и внимание към тези, на които им липсват“, посочиха още от сдружението.