Библиотеката към читалище "Зора“ в Дупница провежда инициативата "Лято в библиотеката“, съобщиха за "Фокус“ от Детския отдел на културния институт. Едноседмичните занимания са традиционни и са организирани за малките читатели.

"В първия ден от лятната инициатива децата се потопиха в света на приказните герои, където въображението им бе разпалено от вълнуващи истории и магически приключения. Залата бе изпълнена с усмивки и слънчево настроение, докато малките читатели се запознаваха с нови герои и техните удивителни светове“, споделиха организаторите.

"Лято в библиотеката - 2024“ обещава да бъде не само забавно, но и образователно, предоставяйки на любознателните деца възможност да развият своите умения и любов, не само към четенето, но и към други творчески дейности.

Във втория ден те са се запознали с японското изкуство Оригами, което развива не само креативността, но и подобрява фината моторика и концентрацията. В днешния ден на почит ще бъде изобразителното изкуство, а четвъртъкът е ден за тихи игри. Програмата ще завърши с творческа работилница и изработка на книгоразделители.