Дрогиран шофьор отнесе кола на червен светофар във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че инцидентът се е случил малко преди 8:00 часа вчера на улица "Магистрална“.

"Лек автомобил, управляван от 28-годишен жител на село Петко Каравелово преминава на червен сигнал на светофар и блъска странично движещия се на зелен сигнал автомобил. Реализираното произшествие е с материални щети. Проверката за употреба на наркотични вещества отчита положителен резултат за кокаин. Водачът е задържан за срок до 24 часа“, уточняват от търновската полиция.

По случая е образувана преписка.

По същото време на пътя между Павликени и село Дъскот мотопед с чуждестранен регистрационен номер, управляван от 57-годишен мъж от Павликени, движейки се с несъобразена скорост излиза вдясно по посоката си на движение и се преобръща в затревената площ. Водачът е с множество фрактури на ребрата и прешлените на гръбначния стълб, с травматичен шок, и опасност за живота. Настанен е за лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

В РУ Павликени е образувано ДП по чл. 343 ал.1 буква “б" от НК.