Обвиняемият Пламен Трифонов, който през март е бил заловен да шофира пиян и дрогиран след гонка с полицаи, днес сключи споразумение с прокуратурата, предаде репортер на "Фокус".   

Случаят е 03.03.2023 г., когато Трифонов, шофиращ "БМВ 530 ХД“ в Асеновград, е пречил пътя на органите на реда.

От своя страна чрез подаване на звуков и светлинен са те са пожелали той да преустанови движението на автомобила си и да му бъде направена проверка.

Мъжът е преценил да не спре, въпреки сигнализациите и дори е избягал от  полицейските служители.

Той е бил заловен на територията на Пловдив след гонка с тях. При проверката чрез дрегер е установено наличие на алкохол, което е накарало служителите да отнемат свидетелството му още в същия момент. 

По-късно химикотоксилогична показва наличие на амфетамин и кокаин в кръвта. Днешното споразумение започна със закъснение и неявяване на обвиняемия и неговия защитник.

Първоначално съдия Тухчиева счете, че има по тази причина има процесуална пречка да не бъде даден ход на делото и започна насрочването на дата за следващо заседание.

В този момент Трифонов и адвокат Тютюнджиева влязоха в залата, благодарение на което съдбата на подсъдимия се реши още днес.

След няколко предложения прокуратурата и защитникът на Трифонов стигнаха до консенсус и споразумението бе одобрено. Трифонов бе осъден условно на 11 месеца лишаване от свобода и 1 година и 4 месеца без право да управлява МПС. Изключително дълъг е изпитателният срок на наказанията, а именно 3 години и 11 месеца.