Любители на дрифта ще вдигнат адреналина тази неделя във Варна, предава репорттер от морската столица. Дрифтърите, които ще радват публиката, са Недко Буюклиев, Кристалина Стефанова, Теодор Павлов, Веселин Стойчев, Диян Желязков, Красимир Стефанов, Стилиян Тричков и Георги Чакъров. Те ще участват в първото за тази година Гимкхана състезание организирани от "Гимкхана България". То ще се проведе от 10,30 часа в курорта Св. Св. Константин и Елена. Публиката ще може да се наслади на шоуто без да плаща билети.

Мероприятието е Първи кръг от Българския автомобилен шампионат “Гимкхана България". За поредна година организатор е Автомобилен спортен клуб “Флат Аут" със съдействието на Община Варна и партньори.

След морската столица ще се проведат още 4 състезания - на 14 май в Провадия, на 20 май в Елена, на 23 юли в Шумен и на 15 октомври отново във Варна.

Гимкхана е първенство за мъже и жени и е валидно за държавно първенство, записано в спортния календар на българските федерации по автомобилен спорт.

Гимкхана се провежда на предварително ограден и ограничен за достъп терен, в рамките на който се преминават различни елементи представляващи изпитания за класиране, като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на нарушения, обясняват организаторите.