Притежание на наркотици са установили полицейски служители на при специализирана операция.

На 6 ноември е извършена проверка на адрес в село Съдиево. На място е установен мъж на 23 години, като в него е намерен пакет, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. При последвалите действия в същото село е установено непълнолетно момче, които доброволно е предало суха листна маса и съцветия, които при теста са реагирали на канабис. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

51-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил "Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена 6 ноември, около 11,20 часа, на ул. "Цар Освободител“ в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.3

31-годишен жител на община Раднево, водач на лек автомобил "Фиат Пунто“, е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена днес около 01,00 часа на път ІІІ-662. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.