Драматичен театър Търговище гостува за поредна година в Нова Загора и представи постановката "Зелена котка“. В следобедните часове на 7 октомври театралния салон на училищен театър "Минко Балкански“ при СУ "Христо Ботве“ се изпълни с ученици от различните училища в града, дошли да гледат постановката, носеща със себе си безброй поуки. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Нова Загора и е част от програмата за превенция над насилие на малолетни и непълнолетни.

Постановката "Зелена котка“ е реалност и измислица, каприз на паметта, крехък пъзел с истории за съществуването на едни ангели от малкия безнадежден и обречен град. Авторът Елизе Вилк иска да пресъздаде едновременно света на младите, на които им се налага да пораснат бързо и света на възрастните, на които им е трудно да се справят с отговорността да си родител.

Спектакълът по режисура на Любомир Колаксъзов се фокусира върху шест невинни и същевременно жестоки младежи, които не просто разбират, че мечтите им са илюзия, но които вече нямат илюзии. Темата на пиесата е свързана с решенията, които вземат младите хора и как те оказват влияние на живота им. Разказват се истории за любовта, приятелството и за силата на въображението, което ни помага да избягаме от реалността, в която живеем.

Увлекателната игра на актьорите от Драматичен театър Търговище докосна сърцата на младежката публика, която ги дари с ентусиазирани аплодисменти.