Спектакълът "Дракончето Драчко“ е поредното заглавие, което ще бъде представено на Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Публиката ще може да се наслади на представление от 11:00 часа днес, а мястото е откритата сцена "Арт лято“ до Художествената галерия "Борис Денев" в парка "Асеневци“. Драматично-куклен театър Силистра ще изиграе най-новото произведение от своя репертоар. Автор и режисьор на пиесата е Янко Митев, сценографията и куклите са на Емелиана Тотева, а композитор е проф. Веселин Койчев. Участват актьорите Александър Павлов, Елена Кешишева, Станислав Георгиев и Стефан Станчев.

Не е лесно да си Дракон! Дори да си малко жълто драконче, което все още не изпуска огън, а само дим, си е мъка. Всички бягат от теб и ти си сам – без приятели. Добре, че съдбата не търпи такава неправда, а изпраща най-подходящия – Пожарникарчето Пройчо. Какви препятствия ги очакват? Елате и вижте!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище "Искра“ – партньор на фестивала. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0886/ 801 309 .