Областният управител на Русе Драгомир Драганов ще участва в среща с министъра на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов. Тя ще се проведе утре във Велико Търново и на нея ще бъдат обсъдени ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.

В качеството си на координатор по изпълнението на посочените дейности, определен с решение на Министерския съвет, министър Карадимов е поканил областните управители от Централен северен район и директорите на териториалните звена на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в административните центрове на съответните области, съобщиха от областната администрация. 

Припомняме, че по данни от предварителните списъци от Централната избирателна комисия (ЦИК) 200 108 души ще могат да гласуват на изборите за народни представители в Русенско на 27 октомври тази година. Близо 72% от избирателите или общо 143 893 души ще гласуват в най-голямата община Русе. На второ място като избиратели се нарежда община Ветово с 12 185 гласоподавателя, а най-малко ще има в Ценово. Там хората с право на глас са едва малко над 4100.