Домът за възрастни хора №1 в Казанлък е с нов директор, предаде репортер на "Фокус". Постът се зае от Юлия Пейчева, която бе избрана след проведен конкурс от Община Казанлък. До този момент тя заемаше временно длъжността.

Юлия Пейчева е завършила социални дейности и психология във Великотърновски университет "Св.Св.Кирил и Методий". В момента в дома са настанени 81 души, като капацитетът му не е изцяло запълнен. 

Условията за живот и обгрижване на възрастните хора са много добри, но новата директорка е категорична, че съвместно с Община Казанлък и благодарение на реализацията на проект за модернизацията на социалната институция, тя ще отговаря на всички европейски стандарти за качество на резидедентната грижа за възрастни хора.

Община Казанлък спечели проект за над 4 000 000 лв. - Инвестиция "Модернизиране на дългосрочната грижа“ към Национален план за възстановяване и устойчивост. В Дом за стари хора №1 ще се реализират строителни дейности и дейности, свързани с доставка на оборудване и обзавеждане. Домът за стари хора ще бъде приведен в пълно съответствие с изискванията за достъпна среда и енергийна ефективност.