За поредна година Домът за стари хора в село Баня отпразнува 1 октомври - Международния ден на възрастните хора. Янка Симеонова, директор на социалната институция, откри тържеството, като изказа благодарност към кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и цялото ръководство за отзивчивостта и помощта, които винаги показват към тях. Г-жа Симеонова се обърна, с преклонение и признателност, към всички хора от дома за и им благодари за всеотдайния труд.

Тя представи гостите на събитието, сред които бяха: кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, кметът на с. Баня – Радомир Велев; Наталия Иванова Стефанова - Арнаудова – председател на Постоянна комисия по социална политика, здравеопазване и спорт, управители и служители на социални институции на територията на общината.

Г-жа Захариева благодари на г-жа Симеонова за сърдечната покана да бъде част от тяхното тържество и се обърна към хората от златната възраст с думите: "Мили хора, за мен е хубаво, че Вие тук в Дом за стари хора, с. Баня всеки ден сте обгрижвани така, както в специален ден. Бъдете здрави, защото здравето е най-ценното нещо на света!“

Празникът продължи с програма, включваща красиви стихове за младостта, представени от групата по литературно четене от Дома за стари хора. В тържеството се включи и група за обработен фолклор "Тунджа пее" с ръководител Дяко Дяков при НЧ "Петко Енев – 1920“, с. Баня, която изпълни китка от български народни песни.