Хирургът д-р Стамен Стаменов от Търговище получи награда от Българския лекарски съюз на традиционната церемония "Лекар на годината“. По предложение на Регионалната колегия д-р Стаменов беше отличен за своя доказан професионализъм.

Призът му беше връчен от главният секретар на БЛС д-р Валентин Пеев на традиционната церемония, която се организира от съсловната организация. Тя се проведе на 18 октомври в навечерието на Деня на българския лекар в резиденция "Бояна“.

Д-р Стамен Стаменов е лекар с дългогодишна практика. Смята се за доайен на хирурзите в Търговище. Завършва Медицинска академия - София през 1971 г. След това, до 1975 г. специализира в ИСУЛ – София. По-късно следва специализация в Германия по лапароскопска хирургия. През годините има над 60 публикации в български и чужди научни издания. Участва в множество научни конгреси. Развива научните и практически си интереси в областта на хирургията на херниите, лапароскопската хирургия, жлъчно-чернодробна, стомашно-чревна и панкретична хирургия. В момента е началник на хирургичното отделение на филиала на Поповската болница в Търговище.

"Бих искал да поздравя колегата д-р Стаменов за това напълно заслужено отличие.  За нас е чест да работим с такъв професионалист, пример за всички колеги в нашата професия с достойното си поведение, отдаденост и грижата за своите пациенти.“, заяви председателят на Районната колегия на БЛС в Търговище д-р Добрин Папуров.