ВМРО ще участва на местните избори на 29 октомври в цялата Великотърновска област. Това потвърдиха за "Фокус“ от местната структура на партията. Със свои кандидати за кметове и листи за общински съветници воеводите влизат в предизборната надпревара в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Златарица. За кметския пост в областния град ще се състезава доц. Милен Михов. ВМРО подготвя и своя листа за общински съветници, която до дни ще бъде обявена като вече е ясно, че в нея ще бъдат включени досегашните местни парламентаристи д-р Юлия Тонкова, Евгени Коев и Деян Куздов, както и настоящия кмет на село Самоводене Стефан Мъглов, Йордан Грозданов, проф. Мирослав Гълъбов от ВТУ и др.

През последните 4 години Община Велико Търново сериозно изостана в реализирането на важни проекти, свързани с интегрирания градски транспорт, строителството на двата моста под Царевец, Общинския конгресен център и др. Хаосът с транспорта и паркирането е градска реалност. Акцент в нашата политика ще е грижата за населените места в общината. Ще настояваме за увеличаване на средствата, които ще гарантират създаване на по-добри условия за живеене в малките селища, посочи доц. Милен Михов.

Той допълни, че приоритетите му са основани на принципите дългосрочност, планиране и последователност. Сред тях е решаването на проблема с водоснабдяването в множество селища, сред които най-засегнато е село Ресен.

Важно е съхранението и развитието на старинната част на Велико Търново, където в момента има тенденция на разпад. Амбицията ми е възстановяване на кметство, което да отговаря за Стария град. Важно е да се изработи дългосрочна 4-годишна инвестиционна програма, която да бъде обществено обсъдена и одобрена от Общинския съвет. Разработили сме две обществени програми насочени към децата и младежите – Програма за военно-патриотично възпитание и Обществена програма "Вяра за всеки“, информира доц. Михов.