Варненцът Слави Михайлов даде добър пример на всички, той запретна ръкави и се захвана да почисти след урагана, който помете морската столица в събота вечер. Михайлов и събрал сам падналите листа пред училище "Св. Климент Охридски" град Варна.

"Издразних се от това, че много хора качваха снимки и видеа със сигнал за паднали дървета, мръсотията в различни райони на Варна, което ме провокира спонтанно да взема чували, метла и лопатка и да почистя. Доволен съм от себе си, защото днес децата от училището няма да преминават през падналите клони и листа и ще им е чисто!

С огорчение ще споделя, че търсих начин да уведомя общината на посочените телефони или фирмата, която чисти район "Одесос" да знаят, че ги очакват събрани чували около 60 бр. и купчина по едри клони, които успях да събера. Идеята ми беше да създадат организация и да ги приберат, защото в райна на Шишковата градинка има доста пияни хора, които могат да обърнат чувалите и така трудът ми да отиде на вятъра!

Моля общината да създаде необходимата организация, аз каквото можах направих и съм супер доволен от себе си!

Пожелавам на всички хубав ден и се надявам повече хора да последват примера ми и да облагородят поне малки части от средата, в която живеят!" написа в социалните мрежи Михайлов.