Пожар изпепели къщата на младо семейство от търновското Ново село, предаде кореспондент на "Фокус“. Инцидентът се е случил през уикенда. Освен имотът, в който младите хора са живели, пламъците са унищожили напълно и техниката, с които те са изкарвали прехраната си. За това разказа кметът на населеното място Христо Христов. Пострадали, за щастие, няма, но сградите рухват изцяло.

"Любовта обаче е жива и те ще градят отново. Бисерка, Георги и малкият Никола, вече разбраха, че не са сами в това. Нека заедно да им дадем вяра и кураж в този тежък етап от живота на семейството“, призовава кметът.

Освен от финансова подкрепа, семейството има нужда и от всякаква помощ.

През идния уикенд ще има и специална акция за почистване на отломките. В събота тя ще е от 9:00 до 19:00 часа, а в неделя – от 9:00 до 13:00 часа. Осигурени са дребна строителна и транспортна техника. Всеки, който иска да помогне, може да донесе лопати, кирки и други инструменти.

"Предвид множеството желаещи да помогнат, моля за отбелязване с коментар /под публикацията в страницата на Ново село във Фейсбук бел. авт./, кой в кои часове смята да се включи. Повече от 25 човека с водачите на техника ще си пречим. Ако пък станем много, в готовност сме да открием втори доброволчески фронт за бетонови и монтажни работи в парка за спорт“, казва още кметът Христов.

Тези, които имат възможност да дарят пари, могат да го направят по сметката на семейство Радевски.

IBAN: BG63UNCR70001598086546

Титуляр: Георги Тихомиров Ралевски

Основание: Дарение