Над 70 възрастни жители на Стралджа получиха Великденски празничен обяд като част от Великденската благотворителна инициатива на НПО "ЗаЕдно с теб - Стралджа", предаде репортер на "Фокус".

Освен порция агнешко месо и гарнитура към него, възрастните хора получиха и кашкавал, колбас, кисело мляко, козунак, варени и боядисани яйца, макарони и други хранителни продукти и безалкохолни напитки.

"Няма думи, с които може да се опишат радостните моменти, които тези хора изпитаха при получаването на хранителните пакети. Много сълзи от радост и много благодарности получихме, но ние не ги приемаме към нас, а към всеки един дарител, всеки един дал своя принос към тази благородна инициатива. Благодарим ви, добри хора! Вие показахте, че слоганът "Съединението прави силата" не са само празни думи", коментират от организацията.

Доброволците допълват, че са показали, че Стралджа може да бъде единна. "Това бе първата ни инициатива и равносметката показа, че тя е повече от успешна. Ние ще продължим с това да работим с една кауза "Заедно за Стралджа". Още веднъж благодарности на всички дарители! Благодарности и на всички доброволци. Желаем ви здраве и щастие", заявяват в заключение от НПО-то.