Поредна акция за почистване организират през уикенда ентусиастите от "Доброволно чистене – Велико Търново“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Този път те ще съсредоточат усилията си в района около автобусната спирка на "Качица“.

"Най-тъжната реалност е когато човек се примири с мизерията около него и я приеме за даденост. Показваме ви един отворен цирей, през който преминават стотици граждани всеки ден, а мизерията е от много години. Хиляди хора минават със сведена глава и са го приели за даденост . Точно на 50м се намира и сградата на РИОСВ. Дали някоя част от мястото е частна не знаем, но 100% има някоя точка, по която може да се търси отговорност. В неделя ние ще запретнем ръкави, елате и вие!“, призовават организаторите.

Акцията ще е на 13 февруари /неделя и ще започне в 11:00 часа. Сборният пункт е зад спирката. И този път ще има осигурени ръкавици и чували за доброволците.

"Фокус“ припомня, че при последната акция, която се проведе миналата седмица за около два часа бяха събрани 150 чувала с отпадъци в междублокови пространства в началото на кв. "Бузлуджа".

Луиза ТРАНЧЕВА