Акция за почистване на пространството около въжения мост в търновския квартал "Чолаковци“ планират местни жители, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Организатори на кампанията са ентусиастите от групата "ДоброВолно чистене“. Те призовават всеки, който "не иска да живее в мизерия и кварталите на града да се превръщат в кофа за боклук“ да се присъедини към тях.

"Квартал "Чолаковци“ е в края на града и е заобиколен от природа, но за жалост покрайнините са се превърнали с любимо място за изсипване на боклуци. Емблема на района е красивият въжен мост. Но от съграждани, рибари и недоброжелатели всичко около моста се е превърнало в една голяма кофа за боклук. Трябва да действаме“, допълват от "ДоброВолно чистене“.

Събитието ще е в събота, 22 януари, от 11.00 часа. Сборния пункт е входа на моста.

Организаторите са купили чували и ръкавици, като заявяват, че за момента имат нужда само от човешка помощ. Кампанията е подкрепена и от Община Велико Търново, откъдето ще осигурят транспорт за извозването на боклука. Допълнителна информация можете да намерите във фейсбук или да получите на тел. 0889/ 22 33 74.

Луиза ТРАНЧЕВА