Поредна акция за почистване предстои в старата столица през уикенда. Организатори отново са ентусиастите от "TarnovoRuns" и “Доброволно чистене – Велико Търново", предаде репортер на Радио "Фокус" - Велико Търново. Доброволците са се насочили към най-големия квартал в града - "Бузлуджа". Кампанията е насрочена за 6 февруари и ще се случи във времето от 11:00 до 13:00 часа. Сборният пункт е на детската площадка в квартала.

“Хайде да пробудим най-големия квартал на Велико Търново, който започва да тъне отново в боклуци. Откриваме огромни петна с битово замърсяване – кенчета, бутилки, пластмаса. Няма какво да чакаме. Трябва да го променим", призовават организаторите.

Доброволците планират да почистят пространствата между блокове № 2, 3, 4 и околните. За инициативата са осигурени работни ръкавици, латексови ръкавици и чували. За пореден път организаторите заявяват че имат нужда само от работна ръка и добро настроение.

"Фокус" припомня, че в последната акция, която беше миналия уикенд, участваха над 35 души, които успяха да съберат 70 чувала с отпадъци около входа на Велико Търново откъм Варна. Преди това 45 доброволци се включиха в почистването на района на въжения мост в кв. “Чолаковци". Тогава участниците успяха да съберат 214 чувала с отпадъци, включително строителни материали, стара дограма, ел. уреди, дрехи и други непотребни предмети.