Доброволци ще чистят Велико Търново в изборния ден, предаде кореспондент на "Фокус“. Акцията, организирана от TarnovoRuns и Доброволно чистене – Велико Търново, ще е съсредоточена по пътеката между кварталите "Бузлуджа“ и "Чолаковци“.

"Запрятаме ръкави и за пореден път ще почистим една от най-важните пешеходни артерии свързваща големите квартали ж.к. "Чолаковци“ с ж.к. "Бузлуджа“ ("Пишмана“). Така наречената "Чолаковска пътека“ бе инфраструктурно облагородена преди 5 години, но кой ще облагороди съзнанията на хората ако не ние. Вече сме правили тази акция през 2017-а и 2021-а. Тогава извадихме над 100 чувала с мизерия от дерето зад оградата. Днес боклуците са по-малко, но пътеката се ползва ежедневно от стотици хора. За съжаление се намират доста невъзпитани млади и големи, които ползват пътеката за кош за боклук: кенчета, торби, кутии от цигари и всичко останало. Пътеката е едно от малкото места в града с камери, но ние никога не сме чули някой да бъде глобен или хванат за замърсяване или вандализъм“, казват организаторите.

Акцията ще се проведе в деня на балотажа – 5 ноември /неделя/. Ще започне в 11:00 часа, а сборния пункт е в началото на стъпалата на пътеката, на източния край на СУ "Владимир Комаров“. Ще има осигурени чували и ръкавици, доброволците трябва да си носят добро настроение и хъс за работа.

Повече информация можете да получите от Власи, който ще намерите на тел.: 0888/ 663 721.