През изминалата седмица, след проведена процедура,  е бил избран изпълнител за втория етап от осъществяването на проекта за нов Медицински център в Царево, а през днешния ден бе дадено началото на довършителния етап.

"През настоящия мандат осигурихме финансиране и проведохме процедура за избор на изпълнител на финалната фаза от довършване на Медицинския център. Заделили сме средства и за специфично медицинско оборудване, подадено ни като списък от управителя на центъра, така че до завършването на ремонта да сме закупили и техниката“ заяви кметът на община Царево Марин Киров.

“Забавяне в проекта няма, но тъй като нямаше проведени процедури за завършването и за медицинската техника, се наложи да осигурим финансиране и да проведем процедура по Закона за обществените поръчки. Спазвайки сроковете по договора - 95 календарни дни,  главната ни цел е да преместим всички специалисти в новата сграда. По отношение на рентгена има особена процедура, държавна приемателна комисия, но също работим усилено. Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти, при необходимост“, добави още Киров.

В следващите няколко месеца предстои да се извърши саниране на сградата така, че тя да отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност, изпълнение на вертикална планировка около зданието и изпълнение на паркинг, включващ места за автомобили, велосипеди и места електромобили със зарядна станция.