"За 14-та поредна година отличаваме най-добрите хора в град Пловдив. Добрите дела, които всеки ден ги виждаме покрай нас трябва да бъдат показвани и споделяни. Това дава добрата новина и дава положителния озвук от деня и примера, който трябва да следваме", сподели кметът на Община Пловдив Костадин Димитров на награждаването на кампанията "Пловдив – град на доброто“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инициаторът на търсенето на добри хора Йорданка Петкова каза, че се радва, как с всяка една година събитието става все по-разпознаваемо и успява да запали повече хора.

"Започваме да обръщаме повече внимание на емоциите и на душата в нас. Доброто е свързано с нашата душевност."

В областта "Добротворчество" наградена беше Стела Балджиева. Тя е участник в проекта "Rent а баба". Забелязала е, че има млади семейства, които имат нужда от подкрепа, а възрастите хора имат свободно време и големи сърца и безвъзмездно искат да дадат своята любов и грижа на едно малко дете. По този начин те помагат на родителите му.

Радостина Чейрекова бе отличена за своята безкористна дейност. 

Като учител тя успява да съхрани българския фолклор и традиции и ги предава на малките деца, изграждайки културна идентичност и национална принадлежност чрез развиването на таланта им.

Наградата за "Градско развитие" бе връчена на професор Диляна Вичева. 

Доброволческите й дейности са в областта на социалните дейности, образование и градско развитие. 

Пловдивчани могат да пият вода от няколко изградени чешми на центъра от нея.

Проф. Вичева организира множество конференции свързани с УНГ заболяванията у нас и в чужбина, както и помага чрез стипендии на редица млади лекари в развитието им.

След като получи наградата си проф. Вичева подари на кметът Димитров реплика на известната картина "Сътворението на света" на Микеланджело.

"Нека запазим корените на Филипопол. Ние сме българи и трябва да пазим всичко българско."

Тя посвети награда си на родителите си, който са я възпитали по този начин.

В категория "Социална дейност" бе отличен Кочо Димитров за помощта му в развитието на младите хора в ромските общности.

Отличени бяха и малките Мария и Теодора. Момичетата дъло време са събирали кестени и шишарки, за да направят гривни чрез които да спечелят пари, а по-късно да ги дарят за благотворителност.

Цялото събитие можете да видите долу във видеото.