Община Бургас заложи в бюджета за тази година 70 хил. лв. за ремонт на двете детски отделения по педиатрия в УМБАЛ Бургас. Това решиха единодушно общинските съветници на Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Двете детски отделения осигуряват денонощна квалифицирана медицинска помощ при всички заболявания при лица под 18-годишна възраст. Първо отделение по педиатрия се намира на трети етаж в Хирургичния корпус на болницата. Там се полагат медицинска грижа за децата под 1 годишна възраст. Във Второ отделение, което се намира на четвъртия етаж се лекуват деца между 1 и 18 години. Там работят единствените на територията на Община Бургас специалисти по детска кардиология и детска ендокринология.

От докладната записка става ясно, че част от придружителите на децата често рушат наличното оборудване в стаите, замърсяват стените, дори на изписване липсва част от оборудването в баните. Това създава затруднения в поддържането на идеалното състояние на болничните стаи и често се случва  родители да споделят с недоволство за състоянието на  материално-битовите условия в отделенията. Основен ремонт на двете педиатрични отделения е правен преди 10 години, а регулярно се извършват освежителни ремонтни дейности със собствени средства на Болницата.