Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за ремонт на една от най-посещаваните сгради за спорт, разбра "Фокус". Зданието на бул. "Източен", където се помещават няколко вида спорт - за бокс, карате и КИК бокс. Тя е на 3 етажа със застроена площ 1480 кв.м. 

За близо 250 000 лева ще бъде извършен текущ ремонт на покрива, фасадата, ще се сложи нова хидроизолация. Ще се постави нова гумена и циментова замазка в залата, ще има и ново осветление

Залата се намира в съседство на стадион "Христо Ботев".

Допълнително спешен и неотложен ремонт ще бъде направен за останалата част от залата откъм бул. "Източен", в която има 9 спортни клуба бокс, аеробика, борба, таекуондо. Според документацията - залите не са ремонтирани никога, мазилките са компрометирани и опасни падат постоянно. Дограмата е дървена и не се затваря, на места няма стъкла. По баните и тоалетните падат плочки, душовете не работят, тръбите са метални, корозирали и спукани, няма врати. От фасадите падат облицовъчни плочи, които са опасни за преминаващите, по стъпалата липсват плочи.

Ще бъде направен ремонт, който включва боядисване, подмяна на дограмата, подмяна на осветлението с икономично такова, подмяна на ВиК и душове, поставяне на нови гранитогрес, плочки, шкафове, мивки, смесители, изграждане на гипскартон и др. Общата сума за този ремонт е 350 000 лева.

Така за общо 600 000 лева цялата сграда за спорт с няколко спортни клуба и стотици деца, които спортуват 5 дни в седмицата, през цялата година, ще бъде обновено място, което да отговаря на съвременните изисквания за стандарти и качество за провеждане на тренировки.