Включиха Община Свищов в списъка на подлежащите на субсидиране междуселищни пътнически превози в слабо населените планински и гранични райони в страната. Това гарантира до три автобуса на ден дори в селата, в които няма много жители, предаде кореспондент на "Фокус“. Очаква се новите графици да влязат в сила още от 1 февруари.

Така проблемът, който назрява от години, а в последните две се задълбочи много, ще бъде решен.

"Ежегодно на субсидиране в рамките на общината ще подлежат междуселищни автобусни линии, които съдържат като спирка в маршрута си едно или повече населени места с до 500 жители, като тези с по-дълъг маршрут ще се субсидират до най-отдалеченото населено място отговарящо на условията. В обхвата на Наредбата попадат линиите обслужващи селата Деляновци и Червена, както и част от тези до Алеково, Александрово, Горна Студена и Совата, които вече ще имат редовна транспортна връзка с общинския и близките областни центрове“, уточняват от Община Свищов.

Подробна информация за всички автобусни линии от общинската транспортна мрежа, гражданите могат да открият на Автогара – Свищов и на табелите, поставени на спирките в съответните населени места.

Сигнали за закъснели или неизпълнени на автобусните линии можете да подавате през делничните дни от 09.00 до 17.00 часа на телефон: 0631/68123.