До края на годината се подават декларации за освобождаване от такса смет за физически и юридически лица в Кюстендил. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Община Кюстендил. Срокът за подаване на декларация за освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване на физически и юридически лица за имоти, които няма да се използват през 2022 година, както и на декларация за определяне на таксата за битови отпадъци според количеството битови отпадъци и честотата на сметоизвозване за нежилищни имоти на юридически лица за следващата година, изтича на 31 декември 2021 година.

Декларациите може да се подават електронно, чрез електронните услуги на сайта на Община Кюстендил, чрез системата за сигурно електронно връчване. Електронно подадените декларации следва да бъдат подписани с електронен подпис от всички данъчно задължени лица, посочени в декларацията.

Остава възможността декларациите да бъдат подадени по пощата или на място в дирекция "Местни приходи“. Образци на декларациите може да да бъдат намерени на сайта на общината или да бъде получена на място в дирекция "Местни приходи“.

Венцеслав ИЛЧЕВ