Ремонтът на пътя Медникарово - Обручище ще започне най-късно до две седмици, съобщи вчера областният управител на Стара Загора Ива Радева. По думите й разрешението за строеж ще се издаде до няколко дни.

Днес това бе потвърдено и от председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев, предаде репортер на "Фокус". Той дойде тази сутрин на простеста край Гълъбово, където три пътни участъка бяха блокирани от жители на няколко села в района. 

"Пътят се нуждае от основен ремонт. Последният такъв е бил преди повече от 45 години. Като експерти дойдохме на място, за да обясним на хората, че сме на финала на получаването на всички документи. До края на седмицата предстои издаване на разрешително за строеж и след приключването на административните процедури строителят, който е готов и мобилизиран, ще започне ремонта", обясни председателят на Съвета на директорите на АПИ инж. Йордан Вълчев.

Причина за протестите е обещан основен ремонт на 15,9 километровото трасе Мъдрец - Гълъбово, който до момента така и не се е случил. Блокади с искане за ремонт на този път се организират за осми път.  

"Искам да подчертая, че този протест няма никакъв политически оттенък. Недоволството е от 7 и повече години. Става въпрос за ремонт на едно трасе по поречието на Соколица, което е с дължина от 15,7 км. То беше кърпено много пъти, а вече има и две компрометирани мостови съоръжения. Смениха се много министри, от които очаквахме да решат проблема, но всеки само обещаваше, а хората вече не вярват на нищо. Настояването ни е веднага да получим разрешителното за строеж на пътя. Обясниха ни, че за него ще трябва поне още седмица. Но след седмица изборите ще са минали и не се знае какво ще стане", каза Тенчо Кайряков, председател на Инициативния комитет на протестиращите.