До 15 октомври Столичната община приема стихове за Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша". Столичната община приема творби в Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша" за 2024 година. Конкурсът е анонимен и на свободна тема, право на участие имат автори на възраст над 18 години. Всеки автор може да участва с не повече от три непубликувани стихотворения, съобщиха от Столична община.

Краен срок за изпращане на творбите – 15 октомври 2024 г., включително /важи датата на пощенското клеймо/, на адрес: София 1000, пл. "Славейков" №4, дирекция "Култура" на Столична община – за конкурса "В полите на Витоша".

Стихотворенията се изпращат в пет екземпляра в запечатан плик, а в малък запечатан плик се прилагат лични данни (трите имена, дата на раждане, адрес и телефон за връзка). Участниците на възраст до 25 години трябва да отбележат на плика "25".

Жури ще оценява стиховете, материали не се връщат.

Награди:

- Първа награда – 800 лв. и малка пластика

- Втора награда – 500 лв.

- Трета награда – 300 лв.

- Съпътстваща награда за млад поет до 25 години – 300 лв.

Националният конкурс за поезия "В полите на Витоша" е част от Календара на културните събития на Столична община. За допълнителна информация: тел. 02/ 988 20 08 – дирекция "Култура" на Столична община.