От 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева може да получи организаторът на престъпната група , отглеждала марихуана в две новозагорски села . Това съобщи днес пред "Фокус" говорителят на Окръжна прокуратура-Сливен Ваня Белева.

Мъжът е на 32 години, излежал е 9 - месечна присъда в затвора в Бургас, има и редица обвинения за дейност,  свързана с наркотици, както и четири присъди. Двамата му съучастници, на 52 и 44 години,  са с по-леки обвинения -само за разпространение на наркотици.

Тримата са заловени при специализирана операция на дирекция  "Борба с организираната престъпност". В хода на операцията са извършени четири претърсвания на адреси в селата  Стоил войвода и Събрано, както и в Нова Загора. Претърсени са били и два автомобила. Откритото количество марихуана е за над 168 000 лв.  15 кг от наркотиците вече са били подготвени за продажба на вътрешния пазар, а общото количество иззета дрога е над 340 кг. 

По групата се е работило от началото на годината, за дейността и е било известно от предходни периоди. Първоначално са задържани четирима, но обвинения са повдигнати на трима от тях. Те са с постоянна мярка "задържане под стража".

Продължава изясняването на цялостната дейност на престъпната група.  Операцията е  осъществена на 9 октомври.