Дълго отлаганият заради COVID кризата концерт по повод 100-годишнината на II Основно училище "Д-р Петър Берон“, познато на шуменци като Базовото училище, ще се състои от 18.00 часа нв зала АРЕНА ШУМЕН, съобщиха организаторите на проявата.

Под диригентството на маестро Георги Милтиядов учениците на II ОУ "Д-р П. Берон" и Симфониета-Шумен ще изпълнят някои от вечните български песни. Специален гост ще бъде Маргарита Хранова. Тя ще изпълни и няколко свои хита. Концертът е подарък за всички шуменски почитатели на хубавата музика и е безплатен.

Информация за училището:

II ОУ "Д-р П. Берон" отваря врати в далечната 1920/1921 г. като базово за учителския институт за прогимназиални учители в Шумен. През 100-годишната си история то е било втори дом за много ученици, успешно реализирали се в своята област. Сред възпитаниците на Базовото училище

са: Тодор Колев, Александрина Михаилова, Венцислав Венков, проф. д-р Денчо Николов Батанов, ст. преп. Маргарита Рачева, Румен Камаджиев, Цанка Милева – Христова, и много други.

Доказателство за високото качество на образователно-възпитателния процес във II ОУ "Д-р П. Берон" е фактът, че, откакто е въведена електронната система за прием на ученици в първи клас, училището неизменно е на първо място според първото желание на родителите. Към момента в учебното заведение няма нито едно свободно място за ученици.