Днес ще се състои Тържествена церемония по случай Първа копка на новостроящия се църковен православен храм в ж.к. "Люлин“, IX микрорайон, гр. София, бул. "Луи Пастьор“ / ул. "Димитър Талев“, съобщиха от Църковното настоятелство на планирания за изграждане църковен храм "Свети патриарх Евтимий Търновски.

Проявата ще се проведе днес в Деня на свети патриарх Евтимий Търновски от 11.00 часа на мястото.

"Съществуването и преуспяването на моя народ и на вярата на моите предци е и моя лична съдба". Тези думи на Св. патриарх Евтимий Търновски събират, осмислят и вдъхновяват нашата гражданска инициатива. Същата е посветена на 620 години от Успението на най-сияйната личност всред светите предстоятели на Българската православна църква – Св. патриарх Евтимий Търновски, както и на 150 години от Първия църковно-народен събор, проведен през 1871 г. в Цариград, с който българските възрожденци дават ход на дейността на Българската екзархия. Силно вярваме във възрожденския дух на българите и това ни мотивира заедно да работим и поставим най-големия столичен квартал Люлин на духовната и просветна карта

на България. Националният и духовен просперитет не е само идеал. Той е път с много малки конкретни стъпки!“, се казва в поканата на Църковното настоятелство.