Директорът на РЗИ - Стара Загора д-р Ваня Карабойдева бе освободена от поста си. За "Фокус" тя поясни, че днес се е върнала от отпуск, след което й е била връчена заповед за прекратяване на трудовите отношения.

"Няма мотиви в заповедта, нямам никакви предположения за причините, тъй като до момента не съм имала никакви забележки относно работата ми като директор на РЗИ, относно дейността на инспекцията", каза още тя. По думите й още не е мислила дали ще обжалва заповедта.

"28 години съм била в инспекцията и винаги съм била лоялна. Даже до преди малко бях там, въпреки че от днес вече не съм на тази позиция. Останах, за да предам документацията и да не стане срив в системата. Временно функциите на директор на РЗИ ще бъдат изпълнявани от досегашния заместник-директор д-р Недялка Кабаджова. За мен е голяма изненада, защото до сега не съм имала никога абсолютно никакви забележки за работата си, не е имало проблеми, оптимизирах много неща в текущата дейност в РЗИ-Стара Загора", каза д-р Карабойдева.

Припомняме, че д-р Ваня Карабойдева беше назначена за директор на здравната инспекция под липите през септември месец 2022 г. след проведен конкурс.

Рени АТАНАСОВА