На тържествена церемония, пред паметника на "Св. Георги Победоносец“ в парк "Александър Стамболийски“ в Стара Загора, връчиха свидетелствата за професионална квалификация на колежаните от старозагорския Професионален колеж по охрана и сигурност, предаде репортер на "Фокус". От името на Община Стара Загора, випускниците приветства зам.-кметът Надежда Чакърова. "Пожелавам много успехи, професионални и лични, дръзновение и късмет. Сбъдвайте мечтите си, ние вярваме във вас“, каза тя и лично поздрави един от отличниците на Випуск 2024 със символичен подарък от ръководството на Общината.

"Онова, което никое друго учебно заведение не може да ви даде е високото съзнание и самочувствие, че с вас редът и законността в държавата и обществото не биха били възможни. Нека в бъдеще, с компетентност и професионално знание, да превръщате младежкия порив в професия и съдба. Във вашия път нямате право на грешки, слабост, колебания или пристрастия“, обърна се към дипломантите директорът на колежа проф. Драгомир Петков.

Поздрав към колежаните отправиха и акад. Румен Ралчев, Велик Приор на Ордена на Рицарите тамплиери в България, общественият посредник на Стара Загора Иванка Сотирова, главният секретар на Тракийски университет доц. д-р Неделина Костадинова и началникът на РУО Милена Йолдова-Стоянова.

С химна на Република България, в изпълнение на Духов оркестър - Стара Загора, приключи официалната церемония. По традиция, шапките на Випуск 2024 г. полетяха към небето.