На 29 септември 2024 г. (неделя) от 10 часа на терените на Националната футболна база "Бояна" ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София, младежки и студентски организации и специално подбран отбор на бежанците в България. Това съобщиха от United Nations Association of Bulgaria. Турнирът се организира за 9-та поредна година от Дружеството за ООН в България, в партньорство с Българския футболен съюз и Върховния комисариат на ООН за бежанците (UNHCR). Средствата, набрани по време на състезанието ще бъдат използвани за провеждане на обучения по права на човека за деца и младежи от страната.

Основната цел на футболния турнир "Ambassadors' League" е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии, държавните институции и гражданските организации, и да насърчи сътрудничеството помежду им, по модела на дипломацията чрез спорт и в духа на Цел 3 и Цел 17 от Дневния ред на ООН за развитие на света до 2030 г. и Целите за устойчиво развитие на ООН. В тазгодината надпревара ще се впуснат отборите на Германия, Иран, Виетнам, Турция, Национален младежки форум, Студентската асоциация за изследване на международните отношения, Дружеството за ООН в България и отборът на UNHCR - България, съставен от бежанци, потърсили убежище в страната.

Дружеството за Обединените нации в България е организация, основана е през 1948 г., за да подпомогне членството на България в ООН, което става факт през 1955 г. Членове на Дружеството са предимно дипломати от кариерата, университетски преподаватели и студенти. Организацията работи за популяризирането на ценностите и целите на Организацията на Обединените нации. Инициативата "Ambassadors' League" е организирана от Дружество за Обединените нации вече девет пъти през годините.