Общинските съветници от групата на " Възраждане“, гласуваха с "въздържал се“, по три от точките в дневния ред на изминалата сесия. Те бяха свързани с Изменение на План-сметка за дейностите по сметосъбиране за настоящата година, одобряване на план-сметка за дейностите по сметосъбиране за следващата година, както и бюджетна прогноза за периода 2024-2026 година, в частта за местните дейности на община Сливен.

   "Няма как да подкрепим на първо четене предложения, които не са били разгледани в комисия, а са от съществена важност за гражданите на община Сливен. Такива решения не се вземат с лека ръка и на сляпо, имайки предвид значително завишените, спрямо предходната година финансови параметри, както и не толкова цветущото финансово състояние на общината. Ние мислим държавнически и в началото на днешната сесия предложихме именно тези три точки, свързани с чистотата и бюджета да отпаднат, докато по тях не се изготвят и приемат доклади, становища и решения от комисия. Макар, че имахме частична подкрепа и от други групи, предложението не беше прието. Впоследствие, когато стигнахме до тези точки от дневния ред, мнозинството от общински съветници гласуваха с "въздържал се“ или "против“. Така те не бяха приети и следва да бъдат подробно разгледани в съответната комисия, преди отново да попаднат в дневния ред на Общинския съвет“, заяви Динко Ганчев, общински съветник и областен ръководител от "Възраждане“.

В допълнение, от "Възраждане“ заявиха, че винаги са готови да подкрепят предложения, без значение от коя партия идват, стига да са в полза за жителите на Община Сливен.