Зам.-министърът на транспорта Димитър Недялков с коментар за проблема с частните паркинги на "Дунав мост" 2. Преди дни стана ясно, че отново има тапи от камиони на границата ни с Румъния. На шофьорите на тежкотоварни автомобили им се налага да чакат почти денонощие, за да преминат. 

След вчерашната среща при служебния премиер Димитър Главчев, ресорните институции вече са започнали проверки за това има ли нарушения, какви са и как могат да бъдат разрешени. Премиерът е разпоредил незабавни проверки да бъдат направени от НАП и от ДАНС. Една от институциите, която също търси разрешаване на проблема, е Министерството на транспорта. В ефира на NOVA заместник-министър Димитър Недялков обясни, че вече е назначил проверка. 

"Разпоредил съм проверки и промени - да се даде възможност на всички камиони да спират, където искат. Седем са паркингите в района на Видин. Идеята е да са даде възможност на всички, които стопанисват места за паркиране, да могат да регистрират камионите, които са при тях. Инфраструктурата на моста е такава, че до него довежда един единствен път. Ако достъп до виртуалната опашка имат всички места за паркиране и всеки може да паркира, където иска за каквото иска сума, не би трябвало да има проблем. Проблемът до Видин е, че само един път води до там", каза Недялков.