Димитровден с кауза - това събра днес кандидата на ГЕРБ за кмет на община Видин Александър Матеев, Отбора на Единни с номер 7,  множество приятели и съграждани на благотворителен коктейл в деня, в който дунавският град чества своя духовен празник. Това съобщават от предизборния щаб на ПП ГЕРБ във Видин.

Средствата от кувертите ще бъдат използвани за закупуването на 35 велосипеда и дарени на община Видин с условието да се изготви проект за изграждане на минимум 15 велостоянки в града, за да може велосипедите да бъдат предоставяни за публично ползване.

Пред събралото се множество свои съграждани, които откликнаха на поканата за благотворителност, Александър Матеев обясни виждането си за изцяло нова организация на движението в града. Тя трябва да осигурява не само безопасни зони около училища и детски градини, но и места за паркиране и премахване на ненужната част от въведената вече синя зона.

"Видин може да бъде зелен и уютен, с повече велосипеди и грижа за децата. Всичко зависи от нас – гражданите на Видин. Да работим упорито и заедно за благоустройство и модернизиране на цялостния облик на градската ни среда", призова Александър Матеев.

На 29 октомври с номер 7 в бюлетината, за да изведем Видин на достойното място, което историята и природата вече са му отредили.