Специализирана полицейска операция за противодействие държането и разпространението на наркотици се проведе на територията на Велико Търново вчера, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че в рамките ѝ е задържан 32-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан.

"Когато видял служителите на реда, мъжът изхвърлил на земята плик, съдържащ  растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Същата е с тегло около 8 грама. При последвало претърсване в жилище, обитавано от задържания са намерени и иззети вещи и субстанции, имащи отношение към производството на амфетамин. Намерено е и хапче, реагиращо на амфетамин. Мъжът е отведен в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР“, обясняват от полицията. По случая се води досъдебно производство.

Служители на реда от Горна Оряховица пък задържаха други три лица, две от които с криминално минало за притежание на амфетамин и марихуана. Срещу всеки от тях е започнато бързо производство.