Предстои избирането на председател, което за съжаление, макар и маскирано като временно или техническо решение, представлява само едно - новата сглобка в Столичния общински съвет. Това заяви в зала Деян Николов от "Възраждане", предава Sofia24.bg.

По думите му днес ще бъде денят, в който ще си проличи кои общински съветници от София ще бъдат част от новата сглобка на местно ниво и съответно от едно бъдещо мнозинство: "За съжаление това, което се случва през последните три месеца са освен политически преговори и опити за купуване на общински съветници от абсолютно всички групи, което обуславя и това, което може да очакваме следващите четири години от мандата на този общински съвет, а именно - корупция", изтъкна Николов.

Той подчерта, че купуването на общински съветници е директна и пряка форма на корупция: "От тук нататък, предвид как стартира работата на Столичния общински съвет с подобни корупционни практики, които станаха нормална практика за сглобката на национално ниво, очевидно вие черпите опит от тях и ще прехвърлите всичките копупционни практики и в Столичния общински съвет. След малко ще станем свидетели на всичко това, което казвам. Нека да тежи на съвестта на всеки един от общинските съветници. Наш дълг е софиянци да знаят - как и по какъв начин София ще бъде управлявана в следващите четири години", коментира още общинският съветник от "Възраждане".

Той добави, че от името на тяхната група издигат за председател на СОС - Емил Димитров.