Девет души са пострадали при пътни инциденти в Старозагорско през почивните дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. 

На 20 септември, в РУ-Чирпан е започната проверка, затова че 77-годишен мъж, около 11:30 ч. по ул."Васил Левски" в Чирпан, е управлявал индивидуално електрическо превозно средство, неустановена марка и модел, като по време на движение е загубил управление и паднал. Мъжът е пострадал, настанен е в болнично заведение.

На същия ден, в 19.20 ч. по път І-6 от Казанлък за Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Опел", управляван от 39-годишен мъж и внезапно изскочил на пътното платно 21-годишен пешеходец. Пострадал е пешеходецът, обслужен е амбулаторно и е освободен. Водачът и пешеходецът са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества. За водача са отчетени отрицателни резултати, при пешеходеца за употреба на алкохол е отчетен отрицателен резултат, а за употреба на наркотични вещества – уредът отчел амфетамин и метамфетамин. Мъжът е дал кръвна проба за анализ. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

На 22 септември, около 15:15ч., на кръстовището на път III-5601 с път I-5 /гр. Казанлък – кръстовище на бул."Александър Батенберг" с ул."Чаталджа"/, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Рено", управляван от 48-годишен мъж и специален автомобил /пътна помощ/, управляван от 31-годишен мъж. Двамата водачи са получили медицинска помощ и са освободени. Те са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

На 23 септември, около 12.50 часа по път III-565 от с. Черна гора в посока с. Оризово, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между т.а. "Ман", управляван от 60-годишен мъж и автобус "Мерцедес", управляван от 44-годишен мъж. Пострадали са четирима пътници в автобуса - мъж на 24 години и три жени на 25, 46 и 34 години. Оказана им е медицинска помощ и са освободени. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. В РУ-Чирпан е образувано досъдебно производство.

На същия ден, около 19.30ч. по път СЗР-1064 от с. Долно Изворово в посока с. Енина, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а "Опел", управляван от 19-годишен мъж. Водачът е прегледан от медицински екип и е освободен. Тестван е за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.