Инициативата Детско полицейско управление реализират за поредна година във Велико Търново. Този път дейностите, които се осъществяват с подкрепата на Министерство на вътрешните работи, са в ОУ “Св. Патриарх Евтимий" в старата столица, предаде кореспондент на “Фокус".

Третокласници от школото ще са част от проекта в продължение на две години. В хода на учебната програма те ще се запознаят с професията на българския полицай, ще се научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства. Идеята е забавлявайки се да получават знания и умения за опазване на своя живот е този на приятелите си. Ще научат и своите права и отговорности пред обществото.

Програмата ще бъде реализирана от служители на РУ – Велико Търново. В обучението на децата ще се включат и представители на сектор "Пътна полиция“ при ОД на МВР – Велико Търново, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново, Районна прокуратура – Велико Търново, Български червен кръст, Българска православна църка и други партниращи институции.