Детските градини на територията на община Дупница отварят врати след лятната ваканция и са готови да приемат своите възпитаници. Това стана ясно след срещата на директорите в община Дупница, на която бяха коментирани и други теми по старта на учебната година, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Занимални и подова настилка са ремонтирани във филиала на Детска градина "Зора“ в село Самораново, а в сградата в квартал "Таушаница“ е ремонтиран водопроводът.

Филиалът на Детска градина "Мечта“ в село Джерман от тази учебна година също посрещне децата с освежени стаи и ремонтирана подова настилка, а в базата на детската градина, по- известна "При Хо Ши Мин", е ремонтиран методическия кабинет.

Детска градина "Слънце също“ е освежена. В детската градина в село Бистрица е направено облагородяване на дворното пространство и терасата, Детска градина "Радост“ в село Яхиново има ремонтирана занималня, а във базата в село Крайници е освежено фоайето.

В Детска градина "Калина“ също са правени козметични ремонти по помещения, а в детското заведение има вече и стем лаборатория за малчуганите. Над 200 малчугани родени през 2020 година и подлежащи на обучение в първа възрастова група ще влязат в детските градини от понеделник. В централните сгради на детските заведения в града ще се сформира по една първа група, с изключение на ДГ Калина където традиционно групите с най малките ще са две.