В кюстендилското село Раждавица предстои откриването на детски отдел към библиотеката на читалище "Светлина“, съобщи за "Фокус“ главният инициатор Любов Миронова. Събитието ще бъде на 5 юли от 11.00 часа.

Инициативата за създаването на този отдел е на Любов Миронова и се реализира благодарение на дарения на средства и книги от нейни ученици и дарители. Помещението, което до скоро е било използвано като кабинет, е напълно обновено. Библиотеката вече разполага с хиляди подбрани и съвременни заглавия, подходящи за деца от 4 до 12-годишна възраст.

Стените на новото пространство са украсени с жизнерадостни постери, дарени от талантливата художничка Петя Константинова. Проектът е продължение на труда на Любов Миронова, автор на книгата "Пътеводител в света на приказките - как да подберем и поднесем приказка на деца от 0 до 12 г.“, както и на 108-те приказки за деца от поредицата ѝ "Бонбончо“.

"След официалната церемония, всички гости са поканени в Етно център "Старата череша" на плодов сок и сладки, за да отпразнуваме заедно това вълнуващо събитие“, каза Любов Миронова.

Инициативата се осъществява със съдействието на Община Кюстендил и Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ - град Кюстендил.