На 30 април с празнична програма и много детски усмивки ДГ "Изгрев" в с. Глогово отбеляза своя 40-годишен юбилей. Възпитаниците на градината зарадваха своите родители и гости на тържеството с емоционалните си музикални и танцови изпълнения.

Към присъстващите се обърна директорът на детското заведение - Левчана Хаджиева, която припомни ценни моменти от историята на градината и пътят й до днешния юбилей.

Специален гост на празника бе кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева. Тя също приветства присъстващите, поздрави директора и персонала на детската градина, пожелавайки им да бъдат здрави, иновативни и вдъхновени, за да продължават да се грижат за децата на село Глогово с любов и себераздаване.

Д-р Бояджиева отбеляза, че Община Тетевен ще продължава да помага както на селото, така и на детската градина, защото с. Глогово е изпълнено с живот, много млади хора и не на последно място - с изключително талантливи деца.

Кметът припомни и факта, че за ДГ "Изгрев“ вече има одобрен проект за основен ремонт, който предстои да се реализира, за да може децата да растат и да се развиват в една по-приятна и съвременна среда. В края на словото си д-р Бояджиева подари букет с цветя и играчки за малчуганите на г-жа Хаджиева.

Всички бяха поздравени и от председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева, която връчи цветя, плакет и лаптоп на директора на градината от името на Общински съвет – Тетевен.

Гости на празника бяха още кметът на с. Глогово – Иво Милчев, общински съветници, гл. експерт Образование в Община Тетевен - Петя Вълова, бивши и настоящи учители и възпитатели на градината, директори и учители на градини от общината, жители и гости на селото.