Днес отново десетки жители на кк “Чайка" във Варна протестираха срещу лошото състояние на инфраструктурата в района, в който живееят и полагат усилия да правят бизнес, съобщиха за Радио "Фокус" - Варна организаторите на протеста. Близо 2 часа движението по магистралния път за “Златни пясъци е било леко затруднено, тъй като протестрищите са затворили пътя.

"Уверяваме всички наши съграждани и гости на града, че единствената цел на тези наши протести е да привлечем вниманието на институциите, отговорни за инфраструктурата в района и те да се задействат.

Днес, за първи път от началото на нашите протести, към справедливите ни искания се присъедини народен представител от управляващите. Доц. Антон Тонев пое ангажимент пред нас държавата да осигури максимално бързо средствата, необходими за рехабилитацията на пътната мрежа в кк “Чайка".

Докато не видим реални действия в кратки срокове от институциите - местни и държавни, ние запазваме готовността си да продължим с протестите, тъй като правото е на наша страна", коментират още организаторите на протеста.