Десетки любители на животните се включиха в Парада на домашните любимци, който се състоя днес в Парка на младежта в Русе, видя "Фокус". 

Стартът на парада бе точно в 11:00 часа, а програма включваше конкурси за стопаните и техните животни, награди, изненади, полезна и интересна информация за собствениците, както и забавления и подаръци за най-малките.

Само за няколко часа, паркът се превърна в сборен пункт за любители на животни в Русе. Разнообразни породи кучета и котки, чинчили, декоративни зайчета и морско свинче направиха по-сладък неделният ден на стотици преминаващи.

Общинският приют за безстопанствени животни продължи своята акция по осиновяване на кучета, като на събитието русенци имаха възможността да проведат поредна весела среща с питомците на приюта. Целта бе да бъде насърчено осиновяването на животни и да бъде популяризирана адекватната грижа за тях. Желаещите имаха възможността не просто да се срещнат с четириногите приятели от приюта, а и да ги гушкат, да ги разходят и при желание - да ги осиновят. В специална кутия за дарения пък всеки можеше да допринесе за различни каузи на Общинския приют.

Представен бе и новаторски подход за създаване и поддържане на здрава връзка между човека и неговото куче, който целеше ще разкаже за кучешките емоционални състояния и как по лесен начин стопаните да ги разбират и управляват.

Стопаните имаха възможност да открият висококачествени храни за своите домашни любимци, лакомства, а дори и козметични грижи.