Десетки сигнали за паднали дървета на територията на община Павликени са подадени на тел. 112 след силната буря, която връхлетя района снощи. Това съобщи за "Фокус“ кметът инж. Емануил Манолов. Той увери, че няма пострадали граждани, не са нанесени и сериозни материални щети.

"От тел. 112 са постъпили сигнали за паднала топола на подлеза в град Павликени и паднало дърво на ул. "Ивайло“. Между 17:30 и 18:00 часа са получени сигнали за паднали дървета на пътищата: Павликени-Сухиндол, Стамболово-Лесичери, Михалци-Мусина и Мусина-Лесичери. В Михалци са изкоренени две дървета и счупени ел. стълбове. Електроснабдяването беше прекъснато до 21:40 часа. На пътя Михалци-Мусина беше изнесена кал на платното по републиканската пътна мрежа. В Бяла черква са паднали четири тополи и ясен. В Мусина са паднали дървета, има и скъсани жици. Още вечерта пътищата бяха проходими. Всички дървета приоритетно бяха премахнати от пътните платна. Калта беше изрината с багер на Община Павликени. Токът в Михалци беше пуснат“, обобщи кметът.

До късно снощи на терен са били служители на РС "ПБЗН“ Павликени, БКД, членове на Доброволното формирование и РУ-Павликени.

Работата по премахване на по-малките клони и скъсаните жици в Мусина продължава и днес.

Жители на село Лесичери сигнализираха, че и там е имало проблеми с тока, които продължават и към този час. Към електроразпределително дружество са подадени няколко сигнала, но трифазен ток в селото все още няма. Това създава редица неудобства особено за фирмите, които развиват бизнес в населеното място.

Хората разказват, че вчерашната буря е била съпътствана с ураганен вятър, който е унищожил част от селскостопанската им продукция. Дъжд почти не е валял, градушка също не е регистрирана.

Подобни сигнали има и от селата в община Сухиндол, като най-пострадалото населено място там е Горско Косово.