За втора поредна година Вoeнномедицинска акдемия (ВМА) ще бъде домакин на интердисциплинарната научна среща "Есенни неврологични дни“,  съобщиха от лечебното заведение. Двудневният форум е бъде открит на 26 септември, а очакванията на организаторите са отново да предизвикат интереса на десетки медици от различни специалности, както в предходното издание.

И тази година акцент ще бъдат съдовите заболявания на мозъка. 

"Ще дискутираме възможностите за превенция и профилактика, както и поведението за предотвратяване на очакваните усложнения при мозъчни инсулти", заяви доц. д-р Стефка Мантарова-Вълкова, д.м., началник на Клиника по нервни болести на ВМА.

Вторият ден – 27 септември, ще се съсредоточим върху две водещи в клиничната неврологична практика заболявания: Множествена склероза и Паркинсонова болест. Специален гост ще бъде проф. Йорг Мюлер, ръководител на Неврологична клиника в Болници Вивантес, Берлин (Германия) и консултант в Център по превенция на здравето, София (България).

От Медицински университет-София ще можем да обменим опит с проф. Кирил Карамфилов, началник на Клиника по кардиология и доц. Виолета Грудева от Катедра по образна диагностика. Официалното откриване на форума ще бъде на 26.09.2024 г., от 13:00 часа във ВМА.