За шеста поредна година в Кюстендил се състоя общо изпълнение на любими песни, в рамките на Международния фестивал за стари градски и шлагерни песни "Пей сърце“, предаде репортер на "Фокус“. Събитието се проведе в парка пред читалище "Братство“ и беше част от фестивалната програма.

В общото изпълнение на песните "Цветините очи“ и "Йовано, Йованке“ се включиха участници във фестивала, музиканти, жители и гости на града под "Хисарлъка“. Организаторите бяха подсигурили текстовете на двете песни, които бяха раздадени на желаещите да се включат в общата инициатива.

"Това са две песни, изпълнявани на Балканите и народите, живеещи на Балканите. С тяхното общо изпълнение показваме връзката между тези близки народи, общите ни корени, общите ни традиции. Да дадем пример на политиците за едно сближаване на политиките, на държавите и на народите за да можем да живеем по-добре в едни обединени Балкани, в една обединена Европа“, каза Иван Андонов, председател на читалище "Братство“ и председател на организационния комитет към международния фестивал.

Музикалната проява преминава при голям интерес, а сред участниците тази година са и изпълнители от Камбоджа. Те представиха песен за младеж и девойка, срещнали се в нощта на пълнолуние, които си обещават любовта си.