Десет групи от страната пристигат в село Миндя за едноименния рок фест, който предстои в края на седмицата. 16-тото издание на проявата се “връща към корените си" и събира местни състави от различни части на България, предаде кореспондент на “Фокус".

Откриването ще е в 19:00 часа в петък, като първия концерт в центъра на Миндя ще е на великотърновската група Barks. След тях на сцената ще се качат Cold shot trio - Бобо, Тошо и Табаков. Последни за вечерта, но не по важност, ще са Blues Traffic и Sakis Dovolis Trio.

На следващия 24 август /събота/ програмата продължава с същия начален час с Еrror 404, Тhe Drivers, Магистри, Atoluka blues cartel. Ще бъде спазена и вече дългогодишната традиция фестивалът да бъде закрит от Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

Организаторите разкриват, че през тази година ще има обособени два палаткови лагера и един лагер за каравани. Ще има осигурени химически тоалетни и умивалници.

Миндя Рок Фест е един от най-популярните безплатен фестивал за рок и блус в България. Стартира официално през 2009 година, като се случваше дори и по време на пандемията от COVID-19, но онлайн. Фестивалът е цялостно културно събитие, което събира изкуства и занаяти с музика, както и хора с различен произход – жители от малките градове и столицата, англичани и българи.

Шестнадесетото издание на "Миндя рок фест“ е част от Културния календар на Община Велико Търново. Входът за него е свободен.